Recepten

 

Recepten Kookboek Goei Gerei
Lekker, makkelijk en eerlijk koken met de streekproducten uit het Land van Cuijk? We hebben de recepten uit Kookboek Goei Gerei voor jou op deze website toegevoegd.

Maar voordat je gaat koken dit eerst even lezen:

HOEVEELHEDEN
Alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders vermeld.

Wil je verdubbelen of halveren? Houd de oorspronkelijke temperaturen en tijden van het recept aan als uitgangspunt, maar houd het kookproces goed in de gaten. Kerntemperaturen voor vlees blijven gelijk, maar het duurt langer voor een grotere hoeveelheid die heeft bereikt. En bij kleinere hoeveelheden kan dit korter zijn. Als meerdere gerechten samen in de oven gaan, verhoog de temperatuur dan iets. Wees voorzichtig met het verdubbelen van de smaakmakers. Ga liever eerst uit van anderhalf keer de hoeveelheid en proef.

1 el = 1 eetlepel = 15 ml
1 tl = 1 theelepel = 5 ml
1 lt = 1 liter = 1000 ml
1 gr = 1 gram
1 kg = 1 kilogram

OVEN
Oventemperaturen gelden voor een gas- en/of elektrische oven. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 15%. 200 graden wordt dan 170 graden.

KOOP LOKAAL
Alle ingrediënten hebben we lokaal en meestal bij de producent zelf gekocht om het gerecht te koken en te testen. Doe dit ook. Op deze manier steun je de lokale bedrijven en maak je echt kennis met het product en de mens erachter. En het mag duidelijk zijn… de kwaliteit is vaak veel beter!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?