Recepten

 

Kwarktaart met blauwe bessen
Nagerecht
Bronlaak

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr Overkempe roomboter krentenkoekjes
70 gr roomboter
250 ml slagroom
50 gr honing
500 gr De Lindelaar volle kwark
130 gr blauwe bessenjam
14 gr agar agar
100 ml volle melk
250 gr blauwe bessen

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine.
  2. Smelt de boter en meng dit door de verkruimelde koekjes.
  3. Leg bakpapier in een springvorm van 22 cm doorsnede en verdeel hierover het koekjesmengsel. Druk de koekjes goed aan met de bolle kant van een lepel. Zorg dat de bodem aan alle kanten even dik is. Zet de bakvorm 1 uur in de koelkast.
  4. Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng dit samen met de kwark en de bessenjam.
  5. Verwarm de agar agar in de melk zoals op de verpakking staat vermeld.
  6. Voeg geleidelijk agar agar met melk toe aan het slagroommengsel.
  7. Stort het mengsel op de koekjesbodem en laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  8. Beleg de taart met de verse blauwe bessen en serveer.