Recepten

 

Thaise bonensalade
Lunchgercht/Voorgerecht
Wereldtuin Verdeliet

Ingrediënten voor 4 personen
1 rode ui, geschild en fijngesnipperd
1 rode peper, geschoond en fijngesnipperd
2 limoenen
2 el vissaus
1 el suiker
300 gram haricots verts, steelaanzet en puntje verwijderen
250 gram cherrytomaten, gehalveerd
15 gram basilicum, alleen de blaadjes
15 gram koriander, alleen de blaadjes

Bereidingswijze


Bereidingswijze
1. Doe de gesnipperde ui en peper in een kom.
2. Halveer 1 limoen en pers de vrucht uit. Voeg het sap met de vissaus en suiker toe aan de ui en peper. Roer tot de suiker is opgelost.
3. Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 minuten. Doe in een zeef en spoel af onder koud stromend water.
4. Verdeel de haricots verts over een platte schaal en leg de halve tomaatjes erop. Schep het ui-pepermengsel erover. Snijd de overgebleven limoen in partjes en leg die op de salade.
5. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en strooi samen met de koriander over de salade.