Recepten

 

Pindasoep
Voorgerecht
Verdaasdonk

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr kipfilet, in blokjes
300 gr pindakaas
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 groene paprika, in stukjes gesneden
3 preien, in ringen gesneden
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
4 bolletjes mie
250 ml Sweet Chilisaus
4 el Ketjap
1 tl sambal
4 bouillonblokken
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen gember
150 gram taugé
100 gram pinda’s

Bereidingswijze

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan en bak hierin de blokjes kip aan.
  2. Voeg 2,5 liter water toe en dan alle ingrediënten, behalve de taugé.
  3. Breng de soep aan de kook en kook de soep zachtjes in 30 minuten.
  4. Voeg de laatste 5 minuten de taugé toe.
  5. Proef de soep en breng op smaak met sambal en zout. Schep de soep in kommen en strooi er nog wat pinda’s over en serveer met wat kroepoek.