Recepten

 

Flaugnarde met frambozen
Nagerecht
Melkveebedrijf Nabuurs

Ingrediënten voor 4 personen
1 limoen, schoongeboend
65 gram bloem
2 eieren
70 gram suiker
160 ml melk
250 gram frambozen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  3. Klop met de elektrische mixer een glad beslag van de bloem, eieren, 60 gram suiker, melk, limoenrasp en limoensap.
  4. Bestrooi de ingevette schaal met de resterende suiker. Schenk het beslag in de vorm en spreid het fruit erover uit.
  5. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de flaugnarde in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat de flaugnarde iets afkoelen en strooi er poedersuiker over en serveer met een bolletje ijs.

Tip:
In de winter is de flaugnarde lekker met gewelde abrikozen of tuttifrutti, in de herfst met peer of appel en in het voorjaar met plakken sinaasappel of stukjes mango. Of maak de versie met kersen en dan heet het clafoutis.