Recepten

 

Zomersalade met gegrilde meloen
Hoofdgerecht
De Daalgaard

Ingrediënten voor 4 personen
voor de Vinaigrette
150 gram bosbessen
½ citroen, het sap
1 limoen, het sap
1 el gembersiroop
½ gemberknol, geschild en in plakjes
2 takjes munt, blad fijngehakt
½ el honing

voor de salade
12 blaadjes sla
6 kleine tomaten, in partjes
3 radijsjes, in partjes
½ venkel met loof, in superdunne plakjes
3 wilde perziken, in partjes
1 coeur de boeuf tomaat, in stukken
1 rode ui, fijngesneden
½ komkommer, als spaghetti gesneden
100 gram bosbessen
¼ watermeloen
1 stuk halloumi kaas

Bereidingswijze
1. Maak de vinaigrette door 150 gram bosbessen te pureren met een staafmixer. Voeg het sap van de halve citroen en de limoen toe en ook de plakjes gember, de munt en de honing. Roer even en laat het een half uur marineren.
2. Doe alle ingrediënten voor de salade, behalve de watermeloen en de halloumi, in een grote schaal of op bord.
3. Snijd de halloumi en de watermeloen in punt plakjes en grill deze in een pan of op de barbecue.
4. Serveer a la minute met de vinaigrette.

Wijnadvies:
De Daalgaard Parel wit is een fruitige wijn met rijpe aroma's en een zuivere afdronk. De bubbels zijn zacht en overheersen niet. De perfecte wijn om zomergasten te verrassen.