Recepten

 

Ovenschotel met kip en groenten
Hoofdgerecht
Wellness Hotel Brabant Mill

Ingrediënten voor 4 personen
1 Hele Kip
2 tenen knoflook, uitgeperst
2 el cajunkruiden
2 el olijfolie
½ Courgette
½ Aubergine
1 rode paprika
1 gele paprika
1 venkel
300 gr zoete aardappels
Peper & zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de hele kip doormidden. Meng in een kommetje een uitgeperste teen knoflook, de cajunkruiden en 2 eetlepels olijfolie. Smeer de kip in met het kruidenmengsel.
  3. Leg de kip in een ovenschaal en plaats voor 15 minuten in de oven.
  4. Snijd de courgette, aubergine, venkel, zoete aardappel en de paprika’s in gelijke stukken en meng ze met wat zout en peper, 2 eetlepels olijfolie en nog een uitgeperst teentje knoflook. Voeg na de eerste 15 minuten de groenten toe aan de kip in de ovenschaal.
  5. Verlaag de oven naar 150 graden.
  6. Rooster de kip en groenten in 30 minuten gaar. Serveer de kipschotel met een frisse salade.