Recepten

 

Stoofpotje & geroosterde groenten
Hoofdgerecht
De Cinquant

Ingrediënten voor 4 personen
500 gram runderriblappen
1 el mosterd
1 el azijn
1 ui, gepeld en in grove stukken gesneden
2 plakken ontbijtkoek, in grove stukken
1 el appelstroop
1 laurierblaadje
3 kruidnagels
3 el zilveruitjes
Peper & zout

1 flespompoen, geschild en in blokjes gesneden
1 winterwortel, geschild en in blokjes gesneden
2 grote zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
2 rode uien, gepeld en in grove stukken gesneden
1 el gedroogde tijm
1 el gedroogde rozemarijn
4 el olijfolie
Peper & zout

Bereidingswijze
1. Bestrooi het vlees met wat peper en zout en smeer het in met de mosterd. Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpan en braad het vlees aan beide zijden bruin.
2. Voeg een kopje water toe en de azijn. Breng aan de kook. Voeg de ui toe, het laurierblaadje, de kruidnagels, appelstroop en ontbijtkoek en roer alles even door.
3. Stoof het vlees in 2 uur gaar op een laag pitje. Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de zilveruitjes toe.
4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
5. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de gesneden groenten over. Meng de groenten, uienringen samen met de kruiden, olijfolie en wat peper en zout.
6. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de groenten 30 minuten tot ze gaar zijn.
7. Serveer het stoofvlees met de geroosterde groenten.