Recepten

 

Romeinse gevulde eieren
Voorgerecht
Museum Ceuclum


Ingrediënten voor 4 personen

4 eieren
50 gr pijnboompitten
2 el lavaszaad
1 el honing
1 el appelciderazijn
Thaise vissaus

Bereidingswijze
1. Kook de eieren 6 minuten koken in een pannetje met ruim water. Spoel ze af met koud water, zodat ze schrikken en niet verder garen. Pel de eieren en halveer het ei in de lengte en leg de eieren op een bord of schaal.
2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
3. Maak de pijnboompitten fijn in een vijzel. Voeg het Lavaszaad toe en stam dit ook fijn.
4. Meng in een kom de gemalen pijnboompitten, lavas, honing en azijn tot het een soort puree wordt. Voeg naar eigen smaak een paar druppels vissaus toe.
5. Doe een toef van de lavaspesto op het ei en strooi nog wat pijnboompitten over de eieren en serveer. Bonum appetitus!