Recepten

 

Lampers Stoofpotje
Hoofdgerecht
Lamperse Hei

Ingrediënten voor 4 personen
2 el roomboter
700 gram Hereford sudder-braad of riblappen, in blokken gesneden
1 rode paprika, schoongemaakt en in blokjes gesneden
150 gram sjalotjes, geschild en gehalveerd
200 gram winterwortel, geschild en in blokjes gesneden
200 gram sperziebonen, schoongemaakt
200 gram champignons, gehalveerd
2 el tomatenpuree
125 gram spekreepjes
1 el bloem
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1 Laurierblaadje
1 runderbouillonblokje
200 ml rode wijn
100 ml water
Peper & zout

Bereidingswijze
1. Verhit in grote braadpan de roomboter en bak hierin de blokken vlees totdat ze goudbruin zijn.
2. Voeg de rest van ingrediënten toe en breng alles aan de kook.
3. Zet het vuur lager en stoof het potje in minimaal 2 uur gaar. Breng op smaak met peper en zout.