Recepten

 

Broodje Eigenzwijnse Goeie worst
Lunch
Wilbert Egelmeers

Ingrediënten voor 4 personen
4 Eigenzwijnse Goeie worsten
4 Trostomaten, in blokjes
1 el citroensap
4 witte pistoletten
25 gram geraspte oude kaas
2 jalapenopepers, gesneden

Guacamole
2 tomaten
15 gram koriander
1 rode ui
2 avocado's
½ tl gemalen komijn
2 el limoensap
Peper & zout

Bereidingswijze

 

  1. Maak de guacamole door de tomaten in kwarten te snijden. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander fijn en snipper de ui. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en maak een ruitpatroon in het vruchtvlees. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot een grove puree. Meng de tomaat, koriander, ui, komijn en het limoensap door de avocadopuree en breng op smaak met zout.
  2. Bak de braadworsten in een koekenpan met een scheut olijfolie bruin en gaar. Of grill de worsten op de barbecue.
  3. Snijd de tomaten in blokjes en meng met een eetlepel citroensap.
  4. Verwarm de pistoletten en snijd vanaf de bovenkant in, maar niet helemaal door.
  5. Beleg de pistolet met een handje veldsla, dan 2 eetlepels Guacamole en leg daarop de worst. Strooi de kaas erover en wat plakjes jalapenopeper.