Recepten

 

Saltimboca met tagliatelle
Hoofdgerecht
Familie Derks / Peter’s Farm

Ingrediënten voor 4 personen
4 kalfsschnitzels
8 blaadjes verse salie
8 plakken rauwe ham

1 courgette, in plakjes
1 ui, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes
15 gr verse basilicum
500 gr verse tagliatelle
olijfolie
peper & zout

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de schnitzels met peper en zout. Leg op elke schnitzel een twee blaadjes salie en 2 plakjes ham. Rol de schnitzel op en bind vast met keukentouw.
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin het vlees op middelhoog vuur in 5 minuten aan alle kanten bruin. Leg de rollen saltimboca in een voorverwarmde oven op 150 graden totdat je het serveert.
  3. Bak in het overgebleven bakvet in de koekenpan de ui glazig. Voeg de tomatenblokjes en wat peper en zout toe en laat 10 minuten pruttelen.
  4. Rooster intussen de plakjes courgette in een grillpan.
  5. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  6. Schep de warme pasta door de tomatensaus. Verdeel de pasta over vier borden, leg hierop de plakjes courgette en verdeel de verse blaasjes basilicum ervoer.
  7. Haal de saltimboca uit de oven, verwijder het touw en snijd de rol in plakken en verdeel het vlees over de borden en serveer.