Recepten

 

Falafel
Voorgerecht/lunch
Kookstudio Het MoMent

Ingrediënten voor 4 personen
Falafel
400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
1 ui, gehakt
5 takjes platte peterselie
5 takjes koriander
2 teentjes knoflook, gehakt
1 ei
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel zout
1/2 theelepel chilipeper
1 theelepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
50 gram paneermeel
Olijfolie

Knoflooksaus
5 eetlepels mayonaise
5 eetlepels yoghurt
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 eetlepel gedroogde oregano
Peper & zout

4 pitabroodjes
100 gram veldsla
Geroosterde cherrytomaten

Bereidingswijze

  1. Pureer de ui, peterselie, koriander en knoflook in een keukenmachine fijn.
  2. Doe het ei, komijn, zout, peper, citroensap en bakpoeder erbij en roer kort.
  3. Voeg dan de kikkererwten met de olijfolie toe en maal kort.
  4. Voeg het paneermeel toe tot het mengsel niet plakkerig is maar nog wel goed een geheel blijft vormen.
  5. Draai ballen van 25 gram.
  6. Leg de ballen op een bakplaat, bestrijk met olijfolie en bak in een oven op 200 graden in 20 minuten gaar en bruin.
  7. Meng voor de knoflooksaus alle ingrediënten.
  8. Serveer de falafel in een pitabroodje met wat veldsla, knoflooksaus en de Geroosterde cherrytomaatjes van Fresh Valley.