Recepten

 

Salade met peer
Voorgerecht
Ebben Boomkwekers

Ingrediënten voor 4 personen
50 gr chorizo, in blokjes
1 el rode wijnazijn
1 el Ebben honing
1 tl fijne mosterd
2 peren
75 gr eikenbladsla
1 kleine rode ui, in dunne ringen
3 el geroosterde amandelen, grof gehakt
olijfolie
peper & zout

Bereidingswijze

  1. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en bak de chorizo op laag vuur langzaam uit tot de blokjes knapperig zijn. Schep de chorizo uit de pan en laat op een bord met keukenpapier goed uitlekken.
  2. Doe 3 el olijfolie met de wijnazijn, de honing en de mosterd in een kom en roer tot een gladde dressing. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  3. Snijd intussen de peren elk in de lengte in 6 dunne plakken van gelijke dikte.
  4. Bestrijk de peerplakken dun met 2 el olijfolie.
  5. Verhit de grillpan en gril de plakjes peer 1 minuut per kant, tot ze mooie roosterstrepen hebben.
  6. Leg op een bord een bergje sla. Leg hierop de plakjes peer en strooi de ui erover en druppel de dressing erop. Bestrooi met wat chorizo en amandelen en serveer.

Tip:
Vind je chorizo te pittig? Neem dan salami of blokjes gerookte spek. Lekker voor een vega-salade zijn croutons of blokjes oude kaas of geitenkaas.