Recepten

 

Jam van rabarber & aardbei
Bijgerecht
Ermers Rhubarb

Ingrediënten
500 gr rabarber
500 gr aardbeien
1 kg geleisuiker
75 ml water
1 citroen, sap

Bereidingswijze

  1. Was de rabarber en schil ze. Snijd het in schijfjes van 2 cm. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden.
  2. Doe alle ingrediënten in een pan en breng het aan de kook. Laat de jam op middelhoog vuur 20 minuten inkoken.
  3. Controleer of de jam voldoende gestold is. Dit doe je door een klein bordje in de koelkast te zetten voordat je begint. Haal het bordje uit de koelkast en schep er een eetlepel hete jam op.
  4. Laat de jam 1 tot 2 minuten afkoelen en hou het bordje schuin. Als de jam een vaste consistentie heeft dan is deze voldoende ingekookt. Anders moet de jam nog wat langer koken.
  5. Vul de gesteriliseerde jampotten (4 stuks van 250 ml) met de hete jam. Draai de deksel op de jampot en zet de jampot ondersteboven. Laat de jampot afkoelen en bewaar hem op een donkere plek. De jam is lekker op brood, op een pannenkoek of door de yoghurt.