Recepten

 

Gevulde courgette
Hoofdgerecht
Meibloem Geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen
2 courgettes, gewassen
1 Granny Smith appel, gewassen en in kleine blokjes
180 gram zachte Meibloem geitenkaas, in stukjes gebrokkeld
2 el honing
2 el grove mosterd
4 el grof gehakte walnoten
1 el gedroogde dragon
Peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Halveer de courgette in de lengte en hol beide helften uit met een lepeltje.
  4. Leg de courgettehelften op de bakplaat en besmeer de binnenkanten gelijkmatig met de mosterd.
  5. Verdeel de appelblokjes over de courgettehelften en daarna de stukjes geitenkaas en walnoot.
  6. Verdeel de honing over de courgettes en maal er wat peper over en bestrooi met de dragon.
  7. Plaats de bakplaat met de courgettes in het midden van de oven en bak de gevulde courgette in 30 minuten gaar.