Recepten

 

Beef Tataki Salade
Voorgerecht
An ‘t Hoag

Ingrediënten voor 4 personen
40 ml Japanse sojasaus
50 ml Sake
40 ml Mirin
1 lente-ui, in plakjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
400 gram Biefstuk
4 eetlepels sesamolie
Peper & zout
1 bakje Wakame (zeewiersalade)
4 Sjalotjes, fijngesnipperd
1 Rode ui, fijngesnipperd
1 Komkommer, geschild en in blokjes gesneden
1 rode peper, fijngesneden
4 eetlepels vers gehakte koriander
4 eetlepels sesamzaadjes

Bereidingswijze
1. Doe in een steelpan de Japanse sojasaus, de Sake en Mirin en roer. Breng de marinade zachtjes aan de kook en voeg de plakjes lente-ui en fijngesneden knoflook toe. Zet het vuur uit en laat de marinade afkoelen.
2. Bestrooi het vlees met peper en zout en laat het 10 minuten op kamertemperatuur rusten.
3. Verhit in een koekenpan de sesamolie en bak de biefstuk een minuut aan elke kant, zodat het nog rood is vanbinnen.
4. Haal de biefstuk uit de pan en laat het 5 minuten rusten. Snijd de biefstuk in hele dunnen repen, leg het op een schaal en giet de marinade erover.
5. Pak vier platte borden en verdeel de sla over de borden. Strooi er de fijngesneden sjalotjes, rode ui, komkommer en wakame-salade over. Verdeel de biefstuk over de borden en giet de marinade over het vlees en de salade. Als laatste strooi je de koriander erover en de sesamzaadjes en serveer.

Weetje…
Tataki verwijst naar een Japanse methode voor het bereiden van vlees of via, waarbij dit licht wordt aangebraden, gemarineerd, in dunne plakjes wordt gesneden