Recepten

 

Trio van yoghurt
Nagerecht
Vermeulen Melkvee & IJssalon Rembrandt

Ingrediënten voor 4 personen
1,5 liter yoghurt
700 gr aardbeien
150 gr geleisuiker
¼ vanillestokje
1 bak yoghurtijs van Rembrandt IJssalon
12 verse frambozen
125 gr slagroom
3 el suiker
verse muntblaadjes

Bereidingswijze

  1. Begin voor de hangop een dag vooraf. Hang een zeef in een kom. Spoel een theedoek uit met lauw water en leg deze in de zeef. Doe 1 liter yoghurt in de zeef. Breng de punten van de theedoek bij elkaar - zorg dat de yoghurt er niet uitloopt – en doe er een touwtje om heen. De theedoek met de yoghurt hang je met het touwtje aan een rekje van de koelkast met de kom eronder voor het opvangen van het vocht. De theedoek mag het uit gelekte vocht niet raken. Laat de yoghurt minimaal 8 uur uitlekken. Schep de hangop uit de theedoek en bewaar in een kom.
  2. Doe 500 gram aardbeien in een pannetje. Snijd het vanillestokje open en verwijder de zaadjes en voeg deze toe aan de aardbeien. Breng de aardbeien rustig aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Puree de aardbeien met een staafmixer in de pan. Voeg dan de geleisuiker toe en erbij laat dit nog 1 minuut doorkoken. Laat de saus afkoelen. Bewaar 8 aardbeien en snijd het restant van de aardbeien in kwarten en voeg ze toe aan de afgekoelde saus.
  3. Klop de slagroom stijf met de suiker.
  4. Maak nu het gerecht op door de hangop over vier schaaltjes te verdelen en leg op elk schaaltje wat verse frambozen op de hangop. Doe een bolletje yoghurtijs in een ander schaaltje en leg hier de verse aardbeien bij. Schenk de aardbeiensaus in een glaasje en garneer met een toefje slagroom. Garneer alles af met wat blaadjes verse munt.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?