Recepten

 

Gekarameliseerde peer
Nagerecht
Van Leon

Ingrediënten voor 4 personen
4 conference peren
200 + 35 gr suiker
3 steranijs
2 vanillestokjes
1 sinaasappel, de rasp
1 dl van Leons' appel of peren likeur
200 ml slagroom

Bereidingswijze

  1. Schil de peren en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis.
  2. Smelt 200 gram suiker in een stevige antiaanbakpan en laat goudbruin kleuren.
  3. Voeg de sinaasappelrasp, het merg van een vanillestokje en de steranijs toe en laat even zacht meekoken.
  4. Voeg de peertjes toe en karamelliseer rondom. Blus af met de borrel en laat deze flamberen.
  5. Klop de slagroom met 35 gram suiker en het merg van het andere vanillestokje stijf.
  6. Zet de peertjes op een bord en top af met een mooie quenelle slagroom. Serveer een glaasje Van Leon’s likeur erbij.