Recepten

 

Borrelplank met Aoili
Voorgerecht
Via Cannella

Ingrediënten voor 4 personen
1 citroen
1 ei
1 el mosterd
½ tl zout
250 ml olijfolie
2 tenen knoflook, uitgeperst

Bereidingswijze
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de citroen uit.

Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de eidooier in een kom met de mosterd, het zout en 1 el citroensap. Schenk er druppelsgewijs en al roerend met een garde de olijfolie bij.

Klop tot alle olie is opgenomen en er een romige mayonaise ontstaat. Voeg dan de uitgeperste knoflook toe en 1 theelepel citroenrasp. Breng op de aioli op smaak met peper en eventueel zout.

Maak een gezellige borrelplank met wat toast, gesneden worsten, olijven, druiven, tomaatjes en de aioli en serveer met een lekker glas wijn.