Recepten

 

Spinazie-ovenschotel met ei
Hoofdgerecht
Gerrits Eieren

Ingrediënten voor 4 personen
1 kilo kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
4 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 kilo verse spinazie
200 gram geraspte belegen kaas
100 ml melk
1 theelepel kerriepoeder
8 eieren
peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de aardappelen in een pan en zet net onder water. Voeg wat zout toe en kook ze totdat ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.
  3. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak 5 tot 7 minuten tot de spinazie geslonken en het vocht verdampt is.
  4. Giet de aardappels af en stamp deze fijn met de rest van de olijfolie, kerriepoeder, peper en zoveel melk tot er een gladde puree ontstaat.
  5. Schep de aardappelpuree in een ovenschaal. Strijk de puree glad en strooi er de helft van de kaas over. Verdeel de spinazie erover.
  6. Maak met een eetlepel 8 kuiltjes in de spinazie en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi de eieren met de rest van de kaas. Zet de schotel 20 minuten in het midden van de oven totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.