Recepten

 

Meibloem Geitenkaassalade
Voorgerecht/lunchgerecht
Van der Valk Hotel Cuijk-Nijmegen

Ingrediënten voor 4 personen

50 gr rucola sla
50 gr gemengde sla
4 el mosterddressing
15 gram pittenmix, gebruineerd
100 gr Geitenkaas van De Meibloem
2 el honing-tijm-stroop
2 verse vijgen, in vier partjes gesneden
½ pink lady appel, ongeschild in partjes gesneden
2 el pecannoten
1 el gedroogde cranberries
Balsamicostroop
Takje munt

Bereidingswijze
1. Meng de 2 soorten sla met de mosterddressing en verdeel het in een diep bord.
2. Strooi de pittenmix over de sla en verkruimel de geitenkaas over de sla.
3. Sprenkel de honing-tijm-stroop over de geitenkaas en leg de partjes vijgen en stukjes appel erop.
4. Strooi de cranberries en de pecannoten over de salade en maak met de balsamicostroop streepjes over de salade.
5. Maak de salade af met een takje munt en serveer met een glaasje Terra Ceuclum.