Recepten

 

Gevulde Knolselderij
Hoofdgerecht
Doortje Hermens – winnares receptenwedstrijd Nacht van een Goei Leven

Ingrediënten voor 4 personen
4 Knolselderij
1 teen knoflook, fijngesnipperd
2 uien, fijngesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
500 gr asperges, deels in blokjes
300 gr spinazie
1 el sambal
125 gr Crème fraîche
12 tot 16 plakjes Limburgs gegrild spek
4 radijsjes, in partjes

Bereidingswijze

  1. Kook de knolselderij in zijn geheel 45 tot 60 minuten in een pan met water. Laat de knollen afkoelen en snijd het bovenste schijfje eraf, bewaar dit en maak de onderkant recht zodat de knol kan blijven staan. Lepel voorzichtig de knolselderij zoveel mogelijk leeg.
  2. Leg 8 asperges en 4 plakjes spek apart; dit wordt later gebruik.
  3. Snijd een ui, paprika en het restant asperges en 4 plakjes spek fijn. Snijd 100 gram van de spinazie grof.
  4. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, paprika en gesneden asperges totdat ze beetgaar zijn. Voeg dan de sambal, spek en spinazie toe en bak even. Voeg de crème fraîche toe en verwarm even.
  5. Vul de knollen nu met dit mengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal, afgedekt met het kapje. Plaats de knollen voor 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  6. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de overgebleven asperges totdat ze gaar zijn, maar nog wel knapperig. Haal het uit de pan en bak de halve gesnipperde ui glazig en voeg dan het restant van de spinazie toe. Bak kort zodat de spinazie knapperig blijft.
  7. Leg voor elk bord een bergje gebakken spinazie en de asperges en leg hierop de gevulde knolselderij. Garneer het af met wat schijfjes radijs en serveer.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?