Recepten

 

Luchtige boterkoek met appel
Nagerecht / Lekkers
De Velderhoeve

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr roomboter
150 gr rietsuiker
2 eieren
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 snufje zout
100 ml halfvolle melk
3 appels
2 tl kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een bakvorm in met wat roomboter.
  3. Mix de roomboter met 100 gram rietsuiker. Voeg een voor een de eieren toe en mix goed door. Spatel het zelfrijzend bakmeel en het snufje zout door het mengsel en voeg dan de melk toe. Roer het tot een glad beslag.
  4. Was de appels en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in plakjes. Meng de appelplakjes met 50 gram suiker en de kaneel.
  5. Schep het taartbeslag in de vorm en leg de appelschijfjes in een cirkel op het beslag.
  6. Bak de appelboterkoek in 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Lekker voor bij de koffie, thee of een koud glas melk!