Recepten

 

Klassieke Tiramisu
Nagerecht
Nici koffie en automaten

Ingrediënten voor 4 personen
5 eieren, gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)
75 gram suiker
500 gram mascarpone
200 ml slagroom
8 eetlepels Marsala
150 ml espresso koffie
12 lange vingers
2 el cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Klop in een kom met een handmixer de eidooiers met de suiker tot een luchtige crème.
  2. Roer de mascarpone los met een vork en meng dit met het eidooiermengsel.
  3. Doe de slagroom in een andere kom en klop het mengsel stijf met een mixer.
  4. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel.
  5. Meng de Marsala met de koffie en een eetlepel suiker in een maatbeker.
  6. Breek de lange vinger in tweeën en leg op de bodem van het schaaltje. Schep hier twee eetlepels van het Marsalamengsel over.
  7. Schep hier 1 tot 2 eetlepels van het mascarponemengsel op de lange vingers.
  8. Herhaal dit nog een keer zodat je twee lagen lange vingers krijgt en twee lagen marscarpone.
  9. Zet de schaaltjes in de koelkast en laat de tiramisu minstens 2 uur opstijven.
  10. Voordat je de tiramisu serveert, bestrooi je de toplaag met wat cacaopoeder.