Recepten

 

Orange is the new Black
Nagerecht
IJs & Spijs

Ingrediënten voor 4 personen
Bloedsinaasappelijs
130 gr volle melk
27 gr slagroom
37 gr water
40 gr suiker
10 gr dextrose
2,5 gr glucose
2,5 gr samengesteld bindmiddel
187 gr sap van bloedsinasappel
5 gr citroensap

Grandmarnier-chocolade Mousse
60 gr slagroom
5 gr honing
2,5 gr grand marnier
30 gr pure chocolade

Lemoncheesecake
50 gr monchou
50 gr slagroom
7,5 gr honing
20 gr lemoncurd

Sinaasappal-rodepepersaus
2 sinaasappels
5 geplette roze peperkorrels

200 gr kant-en-klare chocoladegarneringen
1 sinaasappel
4 topen van munttakjes

Bereidingswijze

  1. Meng de droge grondstoffen van het ijs door elkaar en voeg dit al roerende aan de melk, slagroom en het water toe. Breng het geheel net niet aan de kook, laat dit afkoelen en laat het dan minimaal 8 uur rijpen. Voeg hier later de sinaasappel en citroen aan toe en draai het vervolgens in de ijsmachine af. Laat het ijs opstijven in de vriezer.
  2. Kook voor de mousse 20 gram slagroom met de honing en haal dit van het vuur, roer de pure chocolade en vervolgens de Grand Marnier door, maak een beetje familie met een deel van de geklopte slagroom en spatel dan de rest door. Doe de mousse in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
  3. Voor de cheesecakeculling draai je de Monchou met de honing en lemoncurd luchtig door elkaar. Klop de slagroom lobbig en spatel deze samen met de lemoncurd tot een gladde massa. Doe de vulling in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
  4. Voor de saus pers je de sinaasappels uit en breng het sap aan de kook met de geplette peperkorrels, het geheel reduceren tot een dikke saus.
  5. Snijd van de sinaasappel mooie partjes voor de garnering.
  6. Spuit op het bord eerst dopjes van de mousse en cheesecakevulling, leg hier enkele sinaaspartjes tussen. Leg een bolletje ijs erbij en decoreer naar eigen smaak het bord met passende chocoladegarneringen, blaadjes munt en wat sinaasappel-pepersaus.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?