Recepten

 

Gevulde kalkoenschnitzel
Hoofdgerecht
De Kievitskampen

Ingrediënten voor 4 personen
250 groene asperges
4 kalkoenschnitzels
8 el bloem
2 eieren, geklopt
8 el paneermeel
50 gr roomboter

4 plakken jonge kaas
4 el zongedroogde tomaatjes
8 blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Blanceer de asperges in een pan met koken water totdat ze beetgaar zijn.
  2. Sla de kalkoenschnitzels plat 1,5 tot 1 cm dik. Gebruik hiervoor een steelpan of vleeshamer. Bestrooi het vlees met wat peper en zout en wentel het door de bloem. Klop het overtollig bloem eraf. Haal lapjes door de geklopte eieren en laat ze even uitdruipen. Haal ze vervolgens door paneermeel.
  3. Verhit in een ruime koekenpan de roomboter en een scheut olijfolie en meng goed. Wacht tot het schuim van de boter is en het lichtbruin begint te worden. Bak de schnitzels in de pan tot ze lichtbruin zijn en keer om.
  4. Haal de kalkoenschnitzels uit de pan en leg in een ovenschaal. Leg op elk stuk vlees wat asperges, de kaas, zongedroogde tomaatjes en basilicum en voeg de lapjes dicht. Plaats de ovenschaal 10 minuten in een oven op 180 graden en serveer direct