Recepten

 

Coquilles op algenpasta met kreeftensaus
Hoofdgerecht
De Aalshof

Ingrediënten voor 4 personen
Olijfolie
2 sjalotjes, geschild en gesnipperd
2 tl kerriepoeder
200 ml kreeftenjus
500 ml room
2 bouillonblokken
200 gr droge algenpasta
1 winterwortel
8 coquilles Saint-Jacques
1 el boter
50 gr (winter)postelein

Bereidingswijze

  1. Fruit de gesneden sjalotjes in wat olijfolie in een steelpannetje en roer de kerrie erdoor. Blus af met de kreeftenjus en breng het aan de kook. Kook het in tot de helft en monteer de saus met de room.
  2. Breng in een grote pan 2 lt water met de bouillonblokken aan de kook. Kook hier de algenpasta beetgaar. Giet de algenpasta af en meng het met een scheut olijfolie zodat de pasta niet aan elkaar blijft plakken.
  3. Schil de wortel en snijd het in dunne spaghettireepjes. Blancheer de wortelspaghetti in een pan met kokend water, zodat deze niet meer rauw is.
  4. Bestrooi de coquilles met peper en zout en bak ze krokant wat boter in een koekenpan.
  5. Maak nu het bord op door eerst wat algenpasta erop te leggen, dan de groenten en de coquilles. Verdeel de saus erover en maak het af met wat (winter)postelein.