Recepten

 

Romige palingsoep
Voorgerecht
Bardoel Palingkwekerij

Ingrediënten voor 4 personen
1 el boter
2 stengels bleekselderij, in stukken
1 prei, in stukken
1 ui, in vieren
1 el gedroogde tijm
1 blaadje laurier
2 el bloem
300 ml vis fond
600 ml water
100 ml room
4 Gerookte palingfilets, in plakjes
Peper & zout

Bereidingswijze
1. Smelt een klontje boter in een soeppan en bak hierin de stukken bleekselderij, prei en de ui. Voeg de tijm en laurier toe en wat peper en zout.
2. Bak de twee eetlepels bloem even mee en voeg de visfond toe en breng aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes koken.
3. Zeef de vissoep en voeg het water en de room toe en kook even zachtjes. Breng de soep op smaak met peper en zout.
4. Zet in het midden van een diep bord een bergje palingfilets tegen elkaar omhoog en giet voorzichtig de soep erbij en serveer.