Recepten

 

Aardappelsoep met bruchetta
Voorgerecht
Jan Bens Aardappelen

Ingrediënten voor 4 personen
Aardappelsoep
2 tenen knoflook, geschild en fijngesneden
500 gram kruimige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
Olijfolie
1 liter water
2 kippenbouillonblokken

Bruchetta tomaat
1 ciabatta
1 teen knoflook, gehalveerd
2 eetlepels olijfolie
4 tomaten
1 rode ui, geschild en fijngesnipperd
3 el verse basilicum

Peper & zout

Bereidingswijze
1. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een soeppan. Fruit de fijngesneden knoflook totdat het lichtbruin kleurt. Schenk het water erbij en voeg de kippenbouillonblokken en blokjes aardappel toe. Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
2. Gril het brood in een droge grillpan of onder de gril tot het mooi goudbruin is.
3. Wrijf met de onderkant van de knoflook over het geroosterde brood en druppel de olijfolie erover.
4. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
5. Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng het met de gesnipperde ui, olijfolie en grofgesneden basilicum.
6. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
7. Breng de tomatensalade op smaak met peper en zout en schep het de bruchetta en serveer direct samen met een kom soep.