Recepten

 

Boxmeerse Schotel
Hoofdgerecht
Keurslager Meulepas

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr runderriblap, in blokken
olijfolie
1 ui, in grove stukken
1 laurierblad
70 gr Thaise gele curry pasta
300 gr sperziebonen
400 gr perziken uit blik
400 gr krieltjes
peper & zout

Bereidingswijze

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan. Bak hierin het vlees en bestrooi het met 2 eetlepels bloem en bak nog even mee. Voeg 500 ml water, de ui en laurier toe. Breng aan de kook en laat het dan minimaal 2 uur op laag vuur sudderen.
  2. Haal het vlees uit de pan en verhit de curry pasta in het overbleven vocht. Voeg de sperziebonen en krieltjes toe en doe het vlees terug in de pan. Laat het 15 minuten sudderen en voeg dan de perziken toe.
  3. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer met wat gekookte rijst en een frisse komkommersalade.