Recepten

 

Tajine met geit
Hoofdgerecht
Mevrouw de Bok

Ingrediënten voor 4 personen
Olijfolie
2 rode uien
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 kaneelstokje
1 kilo geitenvlees, in grove stukken
4 grote aardappels, gewassen
200 gram gedroogde abrikozen
100 gram amandelen

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien in parten. Verhit wat olijfolie in een tajine of stoofpan en fruit de uien hierin. Voeg het kaneelstokje, knoflook en het vlees toe en bak 15 minuten op een laag vuur.
  2. Snijd de aardappelen met schil in partjes. Voeg de aardappels, wat zout en de pruimen toe en zo veel water dat alles onderstaat.
  3. Stoof de tajine op laag vuur in 2 uur gaar.
  4. Breng op smaak met peper en zout en voeg kort voor het serveren de amandelen toe.
  5. Serveer de tajine met bulgur of brood met een salade ernaast.