Recepten
Asperges met kip en saffraanaardappelen
Hoofdgerecht
Karel van Soest - Gemeente Boxmeer
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg asperges
8 aardappelen
1 groentebouillonblokje
1 mespuntje saffraan
4 kipfilets
1 prei, zonder het groen
4 verse lasagnevellen
hollandaisesaus
handje preischeutjes
olijfolie
peper & zout
Bereidingswijze
- Schil de asperges. Kook ze in 8 à 10 minuten gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
- Schil de aardappelen, kook ze gaar in de bouillon waaraan je de saffraan hebt toegevoegd. Giet af en laat uitlekken.
- Kruid de kipfilets met peper en zout, verhit olijfolie in een pan en bak ze goudbruin.
- Spoel het groene gedeelte van de prei. Blancheer in lichtgezouten water. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
- Kook de verse lasagnevellen volgens de instructies op de verpakking.
- Verdeel de asperges in 4 porties en omwikkel elke portie met een lasagnevel. Bind elk pakketje dicht met een preisliert en steek er wat preischeuten tussen.
- Leg op elk bord een aspergepakketje en een kipfilet. Lepel wat hollandaisesaus op de borden en leg er 2 aardappelen in.