Recepten

 

Asperges met kip en saffraanaardappelen
Hoofdgerecht
Karel van Soest - Gemeente Boxmeer

Ingrediënten voor 4 personen
1 kg asperges
8 aardappelen
1 groentebouillonblokje
1 mespuntje saffraan
4 kipfilets
1 prei, zonder het groen
4 verse lasagnevellen
hollandaisesaus
handje preischeutjes
olijfolie
peper & zout

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges. Kook ze in 8 à 10 minuten gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
  2. Schil de aardappelen, kook ze gaar in de bouillon waaraan je de saffraan hebt toegevoegd. Giet af en laat uitlekken.
  3. Kruid de kipfilets met peper en zout, verhit olijfolie in een pan en bak ze goudbruin.
  4. Spoel het groene gedeelte van de prei. Blancheer in lichtgezouten water. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
  5. Kook de verse lasagnevellen volgens de instructies op de verpakking.
  6. Verdeel de asperges in 4 porties en omwikkel elke portie met een lasagnevel. Bind elk pakketje dicht met een preisliert en steek er wat preischeuten tussen.
  7. Leg op elk bord een aspergepakketje en een kipfilet. Lepel wat hollandaisesaus op de borden en leg er 2 aardappelen in.