De Makers

 

Fresh Valley

Industrielaan 34
5406 XC Uden

E. administratie@fresh-valley.nl
W. www.fresh-valley.nl
T. 077 323 03 02

RECEPT: Geroosterde Cherrytomaatjes

WIJ TELEN HET LEKKERSTE TOMAATJE DAT IN DE WINKEL TE VINDEN IS

Fresh Valley beschikt in Uden en Maasbree over twee locaties waar op jaarbasis meer dan 3,5 miljoen kilo troscherrytomaatjes worden geteeld en verpakt. De tomaatjes van het merk L’Amuse vinden hun weg over de hele wereld, van regionale klanten tot grote winkelketens in Duitsland, Engeland en zelfs Hongkong. “Wij telen het lekkerste tomaatje dat in de winkel te vinden is”, verzekert Bert van den Brand van Fresh Valley.

In moderne kassen (90.000 vierkante meter) worden het hele jaar door troscherrytomaatjes gekweekt. “Door toepassing van teeltechnieken kunnen we het hele jaar rond produceren”, legt Van den Brand uit. “Een tomatenplant gaat één jaar mee en levert in die periode 45 weken lang tomaatjes. Een trosje kent gemiddeld veertien tomaatjes van tien à twaalf gram per stuk. Die worden bij ons verpakt naar wens van de klant; voor de retail vaak in folie op een schaaltje en voor de foodservice en bijvoorbeeld groentewinkels in verpakkingen van anderhalf of drie kilogram.”

Altijd superzoet
Het productieproces bij Fresh Valley verloopt volledig natuurlijk. “De bestuiving gaat met behulp van hommels die hier altijd rondvliegen. Sluipwespen en roofwantsen pakken de schadelijke insecten aan”, vult de Hapse ondernemer aan.

Fresh Valley onderscheidt zich van andere telers door pas te oogsten ‘als de hele tros echt rood en dus rijp is’. “Daardoor zijn de tomaatjes altijd superzoet en hebben wij het lekkerste tomaatje dat in de winkel te vinden is. Wij hebben een mooi merk in de markt gezet, met een kwalitatief superproduct en een onderscheidende smaak.”

De productie vindt plaats in Uden en Maasbree, maar kent ook nog een locatie in Haps. “Waar we ook wonen. De kassen daar zijn verouderd en worden daarom door ons verhuurd. Op onze locatie in Uden werken ook vier mensen uit het Land van Cuijk.”

Inloggen

Wachtwoord vergeten?