Recepten
Falafel
Voorgerecht/lunch
Kookstudio Het MoMent
Ingrediënten voor 4 personen
Falafel
400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
1 ui, gehakt
5 takjes platte peterselie
5 takjes koriander
2 teentjes knoflook, gehakt
1 ei
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel zout
1/2 theelepel chilipeper
1 theelepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
50 gram paneermeel
Olijfolie
Knoflooksaus
5 eetlepels mayonaise
5 eetlepels yoghurt
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 eetlepel gedroogde oregano
Peper & zout
4 pitabroodjes
100 gram veldsla
Geroosterde cherrytomaten
Bereidingswijze
- Pureer de ui, peterselie, koriander en knoflook in een keukenmachine fijn.
- Doe het ei, komijn, zout, peper, citroensap en bakpoeder erbij en roer kort.
- Voeg dan de kikkererwten met de olijfolie toe en maal kort.
- Voeg het paneermeel toe tot het mengsel niet plakkerig is maar nog wel goed een geheel blijft vormen.
- Draai ballen van 25 gram.
- Leg de ballen op een bakplaat, bestrijk met olijfolie en bak in een oven op 200 graden in 20 minuten gaar en bruin.
- Meng voor de knoflooksaus alle ingrediënten.
- Serveer de falafel in een pitabroodje met wat veldsla, knoflooksaus en de Geroosterde cherrytomaatjes van Fresh Valley.