De Makers

 

Vermeulen Melkvee

Noordelijk Hoefseweg 10
5454 NK Sint Hubert

E. sidoniavermeulen@msn.com
W. www.boerderijvermeulen.wordpress.com
T. 06 12 59 33 71

RECEPT: Trio van Yoghurt

ALLES IN HET RITME VAN MOEDER NATUUR

Vermeulen Melkvee is veel meer dan alleen een melkveebedrijf. Zo wordt de melk door IJssalon Rembrandt in Boxmeer verwerkt in overheerlijk ambachtelijk ijs en maakt boerin Sonja Vermeulen haar eigen yoghurt. “Dagelijks melken we onze koeien en verzorgen wij de kalfjes, bewerken wij het land en zaaien, maaien en oogsten we, alles in het ritme van moeder natuur”, vertelt Vermeulen.

De circa honderd koeien op het bedrijf in Sint Hubert leveren per jaar zo’n 900.000 kilogram melk. Het melkveebedrijf omschrijft Vermeulen als een ‘typische onderneming’ voor het Land van Cuijk. “Want deze regio is van oudsher een weidegebied met veel koeien en met vandaag de dag nog steeds drie melkfabrieken.”

Overheerlijk en trots
Zelf maakt de boerin van deze verse koemelk wekelijks yoghurt in de keuken van de boerderij. Het vervult Vermeulen met trots dat ‘wij dicht bij huis zoiets lekkers kunnen maken en wel op een eenvoudige manier’. “Je hebt er geen moeilijk gereedschap voor nodig of ingrediënten die van heinde en verre komen”, vervolgt ze. “En IJssalon Rembrandt haalt bij ons de melk op en maakt er overheerlijk ijs van voor in de ijssalon in hun mooie pand aan de Steenstraat in Boxmeer.” Ze lacht: “Mijn favoriet is de huisgemaakte ijskoffie van roomijs en het yoghurtijs met kersen.”

Rondleidingen
Haar trots op de boerderij, de omliggende natuur en het Land van Cuijk draagt Vermeulen ook uit door het geven van rondleidingen aan belangstellenden. “Mensen zijn welkom om eens te komen kijken in onze stal, want we vertellen graag hoe het er op ons familiebedrijf aan toe gaat.” Ook behoren kinderfeestjes, klassenbezoeken en ‘koeschilderen’ tot de mogelijkheden.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?