De Makers

 

Wereldtuin Verdeliet

Toermelijnlaan 20
5431 ZK Cuijk

E. info@verdeliet.nl
W. www.verdeliet.nl

RECEPT: Thaise Bonensalade

Wereldtuin Verdeliet is een groene, vriendelijke en gezonde plek voor iedereen.

Vier dagen in de week zet Wereldtuin Verdeliet de poort open voor bezoekers. In deze bijzondere ontmoetingstuin in Cuijk komt alles samen. Zo wordt er ecologisch geteeld en zijn er activiteiten op het gebied van educatie, cultuur en ontmoeting. “En vooral hebben we hier veel blije mensen”, verduidelijkt voorzitter Stan van den Hoogen.

Van den Hoogen is een van de zestig medewerkers (vrijwilligers) die zich inzetten voor de tuin en de organisatie. Op 3.000 vierkante meter wordt jaarlijks zo’n 90 kilo tomaten en 110 kilo bonen geteeld.

“Naast allerlei andere groenten en kruiden”, vervolgt hij. “De tuinproducten en honing worden verkocht ‘aan de poort’ tijdens de openingstijden. We leveren ook aan restaurant SMAAK en cateringbedrijf Lekker Bezig en de honing gaat naar de Schouwburg en de
kloosterbrouwerij Toebes in Sint Agatha.”

Diversiteit
De wereldtuin in de wijk De Valuwe vormt het hart van allerlei activiteiten. “Zoals ‘Groen Doen’ voor basisscholen en voedingslessen voor brugklassers van het Merletcollege. We doen mee aan NLDOET en organiseren het poëtisch ontbijt. We houden een open dag, geven rondleidingen en mensen kunnen hier terecht voor cursussen en workshops. Verder verhuren we ruimtes aan bedrijven en organisaties.”

Er is een grote diversiteit aan mensen. “Iedereen kan meedoen, er is aandacht voor mensen met een (tijdelijke) kwetsbaarheid en we zien naar elkaar om”, zegt van den Hoogen. “Mensen kunnen zich vast of flexibel inzetten en krijgen ruimte om te ontdekken waar ze enthousiast van worden. Wereldtuin Verdeliet is een groene, vriendelijke én gezonde plek voor iedereen. Een plek waar we verantwoordelijk zijn voor onszelf, elkaar en de tuin. Bij Verdeliet wordt samengewerkt aan verbinding, een gezonde bodem en voeding, waarbij mensen hun talenten inzetten en leren van elkaar.”

Inloggen

Wachtwoord vergeten?