De Makers

 

Gerrits Eieren BV

Papenvoortsedijk 4A
5447 NG Rijkevoort

E. info@gerrits-eieren.nl
W. www.gerrits-eieren.nl
T. 0485 37 14 28

 

RECEPT: Spinazie-ovenschotel met ei

DUURZAAM EN VAN HOGE KWALITEIT

Gerrits Eieren is, zoals de naam al aangeeft, een bedrijf dat zich primair bezighoudt met de handel in eieren. Eieren die afkomstig zijn uit de vier stallen van het pluimveebedrijf in Rijkevoort. “De kippen worden gehouden volgens de eisen van de IKB, een erkenning die je krijgt als je aan alle eisen van dit keurmerk voldoet”, aldus Anton Gerrits.

Inmiddels ‘produceert’ Gerrits Eieren 17 miljoen eieren per jaar. Die vinden hun weg naar groothandels en winkels in de regio. Ook aardappelen, uien en -in het seizoen- asperges en aardbeien behoren tot het assortiment van het bedrijf dat tevens beschikt over een eigen eierpakstation en een versautomaat.

Kwaliteit
De hoge kwaliteit die het bedrijf levert en nastreeft, is een voortvloeisel van de keuze van Gerrits Eieren om in 2010 de bedrijfsvoering over een andere boeg te gooien. “Omdat er volgens ons te weinig oog was voor de kwaliteit van tafeleieren”, geeft Gerrits aan. “Sinds die tijd hebben we in onze regio al behoorlijk wat klanten overtuigd van onze kwaliteit.” Die kwaliteit is mede zo hoog vanwege een speciale voerkeuze en versheid. “Het voer voor onze kippen is dusdanig samengesteld dat er een smaakvol ei met een mooie, donkere dooier geproduceerd wordt. Verder zorgen we voor een sterke en schone schaal.”

Alles netjes
Duurzaamheid komt ook terug op de manier waarop de kippen worden gehouden. Gerrits: “Op dit bedrijf worden scharrelkippen gehouden met vier verschillende leeftijden, zodat altijd de juiste maat en kwaliteit aanwezig zijn. Wij doen daar nog een schepje bovenop en laten niemand in de stallen toe zonder eerst te douchen en schone bedrijfskleding, hiermee houden we ziektes buiten de deur en hoeven we geen antibiotica te gebruiken zodat we een totaal kwaliteitsproduct kunnen maken.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?