De Makers

 

Kalverhouderij Familie Derks
Peter's Farm

Oude Waranda 2
Sambeek

W. www.petersfarm.nl
T. 06 25 19 59 54

RECEPT: Saltimboca & Tagliatelle

BIJ ONZE KALVERHOUDERIJ STAAT DE DEUR ALTIJD OPEN

Bij Peter’s Farm kalverhouderij in Sambeek is de dagelijkse praktijk op de stalvloer voor iedereen te zien. Een bewuste keuze, benadrukt Thieu Derks, die regelmatig meedoet aan open dagen en de dieren houdt in een zichtstal met een Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. “Wij vinden het belangrijk om de maatschappij te laten zien hoe we met onze kalveren bezig zijn en verzorgen.”

Die dagelijkse praktijk bestaat uit het houden van kalveren die leven in grote kuddes. Deze natuurlijke leefomgeving wordt gecombineerd met maximale aandacht en zorg voor elk kalf. Het kalfsvlees wordt onder het merk Peter’s Farm verkocht. De kalveren worden gehouden op boerderijen over het gehele land, waaronder bij de familie Derks in Sambeek. Net als hun collega-kalverhouders hanteren zij vijf uitgangspunten: kwaliteit, dierenwelzijn, traceerbaarheid, voedselveiligheid en transparantie.

‘Deur altijd open’
De open dagen, de zichtstal maar ook een webcam in de stal zijn voortgekomen uit deze uitgangspunten. “De deur staat altijd open. Ik geef belangstellenden graag een rondleiding en vertel ze alles over het diervriendelijke Peter’s Farm-systeem. Ook laat ik ze zien hoe we het verzorgen van de kalveren op een verantwoorde manier doen. De reacties zijn vrijwel altijd positief”, weet Derks. “Het maakt me trots dat we hier al meer dan twintig jaar dieren houden waarvan we kunnen zeggen dat ze een goed leven hebben gehad, met de verzorging die daarbij nodig is. Hierdoor creëren we een positieve beleving bij de consument.” Maar ook het lokale tintje wordt niet vergeten. Zo nam de boerderij deel aan de ‘Nacht van het Goei Leven’ en wordt ook aan huisverkoop van kalfsvleesproducten gedaan. “Waaronder de speciale kalfsworstenbroodjes die we zelf ontwikkeld hebben. Ook verkopen we hier scharreleieren.”

Inloggen

Wachtwoord vergeten?