Recepten
Saltimboca met tagliatelle
Hoofdgerecht
Familie Derks / Peter’s Farm
Ingrediënten voor 4 personen
4 kalfsschnitzels
8 blaadjes verse salie
8 plakken rauwe ham
1 courgette, in plakjes
1 ui, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes
15 gr verse basilicum
500 gr verse tagliatelle
olijfolie
peper & zout
Bereidingswijze
- Bestrooi de schnitzels met peper en zout. Leg op elke schnitzel een twee blaadjes salie en 2 plakjes ham. Rol de schnitzel op en bind vast met keukentouw.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin het vlees op middelhoog vuur in 5 minuten aan alle kanten bruin. Leg de rollen saltimboca in een voorverwarmde oven op 150 graden totdat je het serveert.
- Bak in het overgebleven bakvet in de koekenpan de ui glazig. Voeg de tomatenblokjes en wat peper en zout toe en laat 10 minuten pruttelen.
- Rooster intussen de plakjes courgette in een grillpan.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Schep de warme pasta door de tomatensaus. Verdeel de pasta over vier borden, leg hierop de plakjes courgette en verdeel de verse blaasjes basilicum ervoer.
- Haal de saltimboca uit de oven, verwijder het touw en snijd de rol in plakken en verdeel het vlees over de borden en serveer.