De Makers

 

Boomkwekerij Ebben

Beerseweg 45
5431 LB Cuijk

E. info@ebben.nl
W. www.ebben.nl / www.treeebb.nl
T. 0485 31 20 21

   

RECEPT: Salade met peer

KNOW HOW TO GROW

Biologisch geteeld fruit waaronder frambozen, aardbeien, kiwi's, bosbessen en Japanse wijnbessen. Een gigantische kruidentuin met smaakmakers als lavendel, citroenmelisse, kerrie, salvia, tijm, rozemarijn, marjolein, venkel, mierik... noem maar op. Plus een ware boomgaard met zoetsappige appels en overheerlijke peren.

Bovenop het kantoor van Boomkwekerij Ebben is een heuse eetbare oase gecreëerd: een smaakvolle daktuin van 1.400 vierkante meter. De unieke daktuinen zijn weelderig begroeid met onder meer fruitgewassen en honderden kruiden. Een uitstekende plek om de smaakpapillen te prikkelen en inspiratie op te doen voor verrassende gerechten. Een deel van de 'Eetbare Tuin' is ingericht als fruitboomgaard met leiperen, leiappels en halfstam fruitbomen. De onderbeplanting bestaat uit bosbessen, bosaardbeien en een grote variatie aan kruiden. En aan de groene wanden groeien frambozen, druiven, bramen en kiwi’s.

Familiebedrijf Ebben werkt al meer dan 150 jaar met de voeten in de klei en de handen in de aarde. Overgrootvader Johannes Ebben leerde het kwekersvak van de Kruisheren in Sint Agatha. Wat ooit bij de Kruisheren begon, is uitgegroeid tot een familiebedrijf waar zo’n honderd vakmensen dagelijks met hart en ziel karakteristieke bomen en andere bijzondere beplanting kweken voor de realisatie van mooie groenprojecten en de ontwikkeling van een duurzame omgeving. "Onze producten zijn terug te vinden straten, parken en tuinen", vertelt Toon Ebben. "Het vakmanschap en duurzame karakter van de teelt maken onze producten zo bijzonder", legt hij uit. "Onze met liefde en vakmanschap geteelde bomen kom je uiteindelijk tegen op de mooiste plekken in Europa." Maar ook dichter bij huis zorgen de producten van Ebben voor een duidelijke meerwaarde. "Hier dragen ze onder andere bij aan de groene identiteit en leefbaarheid in het Land van Cuijk."

Inloggen

Wachtwoord vergeten?