Recepten
Pindasoep
Voorgerecht
Verdaasdonk
Ingrediënten voor 4 personen
500 gr kipfilet, in blokjes
300 gr pindakaas
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 groene paprika, in stukjes gesneden
3 preien, in ringen gesneden
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
4 bolletjes mie
250 ml Sweet Chilisaus
4 el Ketjap
1 tl sambal
4 bouillonblokken
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen gember
150 gram taugé
100 gram pinda’s
Bereidingswijze
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan en bak hierin de blokjes kip aan.
- Voeg 2,5 liter water toe en dan alle ingrediënten, behalve de taugé.
- Breng de soep aan de kook en kook de soep zachtjes in 30 minuten.
- Voeg de laatste 5 minuten de taugé toe.
- Proef de soep en breng op smaak met sambal en zout. Schep de soep in kommen en strooi er nog wat pinda’s over en serveer met wat kroepoek.