De Makers

 

Palingkwekerij Bardoel
Noordstraat 23
5446 XC Wanroij

T. 06 12 45 45 94 / 06 10 95 38 93
E. info@palingkwekerijbardoel.nl
W. www.palingkwekerijbardoel.nl

 

RECEPT: Romige Palingsoep

DUURZAAM GEKWEEKT, DAGVERS VERWERKT EN AMBACHTELIJK GEROOK

Palingkwekerij Bardoel is een Brabantse palingkwekerij met een ambachtelijke rokerij en verkoop aan huis. De in Wanroij gelegen
kwekerij werd in 1997 opgericht en wordt gerund door Marius en Willemien, en zonen Stef en Gijs.

'Het hele jaar door wordt er op het bedrijf met zorg en toewijding gewerkt, zodat de paling optimaal kan groeien’’, legt Gijs uit. De paling wordt in één tot drie jaar opgekweekt tot een volwassen paling, waarna deze klaar is voor de verwerking in verschillende rokerijen in Nederland. De paling wordt levend aan rokerijen in Nederland verkocht, alwaar deze wordt verwerkt. Daarnaast wordt een kleine hoeveelheid paling op het bedrijf verwerkt tot een ambachtelijk gerookt product en geleverd aan particulieren, winkels en restaurants in de nabije omgeving van Wanroij.

Puur product
Vanwege de duurzame kweek bij Palingkwekerij Bardoel wordt een eerlijk kwaliteitsproduct op de markt gebracht. Bardoel: Het gaat om een eerlijk product zonder kunstmatige toevoegingen. De paling wordt verwerkt op basis van een eeuwenoude ambacht. Dagvers verwerkt en ambachtelijk gerookt. Waarbij met het ESF-keurmerk ook wordt bijgedragen aan het aalherstelplan in de Europese wateren.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?