De Makers

 

Boertel De Lamperse Hei

Lamperen 14
5446 PT Wanroij

E. info@lampersehei.nl
W. lampersehei.nl
T. 06 50 20 39 78

RECEPTEN

Op het mooie gebied, wat vroeger “de Lamperse Hei werd genoemd, lopen de Hereford runderen van Mat en Miriam vd Broek.
De Hereford-runderen zijn oorspronkelijk afkomstig uit het zuidwestelijke deel van Engeland. De Hereford-runderen ontwikkelde zich in de 2de helft van de achttiende eeuw tot een karakteristiek, sterk en duurzaam vleesrund, dat dusdanig populair werd, en dat dan ook het meest voorkomende vleesvee ras ter wereld is.

Boer Mat houdt zich bezig met de zorg voor deze runderen en hecht veel waarde aan dierenwelzijn en duurzaamheid. In de potstal liggen de runderen heerlijk te relexen, er hangt een massage-borstel voor een lekker massage met op warme dagen een vriesbriesje door de ventilatoren die in de stal hangen. De staldeuren staan dan ook altijd open en de runderen bepalen zelf of zij binnen blijven liggen in de potstal of naar buiten gaan om te grazen, in de wei te liggen om heerlijk te herkauwen onder een boom. “zogenaamde vrije uitloop koeien”. Door de optimale leefomgeving van onze Hereford-runderen, voelen ze zich fit en gezond, de dierenarts is dan ook zelden bij ons op het erf te vinden.

Niet alleen dierenwelzijn en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij Boertel de Lamperse Hei, wij maken gebruik van een zogenaamde “korte keten”. Bij een korte keten maak je gebruik van zo min mogelijk tussenschakels tussen de producten en de consument. Fijn voor u, want zo weet u precies waar het vlees vandaan komt, wat ze gegeten hebben en of de veearts op het bedrijf is geweest, voor als er een rund ziek is geweest.

De combinatie van een prachtig sterk runderras, het dierenwelzijn bij Boertel de Lamperse Hei en de korte keten, mogen wij met recht ons vlees uit de Boerenwinkel “eerlijk vlees” noemen. Wij kunnen u goed informeren en adviseren over ons vlees.
Ons Hereford vlees is extra mals en smaakvol omdat, onze runderen langzaam groeien op de Wanroijse weiden. Hereford-vlees licht gemarmerd is, dat wil zeggen dat er kleine vetadertjes door het vlees lopen, die smelten tijdens het bakken of braden en die het vlees een extra malse, sappige smaak geven. U hebt daardoor bij de bereiding van het vlees minder vet in de pan nodig.

Kortom: U krijgt een stukje puur natuur op uw bord, waarvan u weet dat u gezond vlees eet.

Neem ook een kijkje in onze webshop

Inloggen

Wachtwoord vergeten?