De Makers

 

De Meibloem Geitenkaasmakerij

Striep 5
5841 CX Oploo

E. info@demeibloem.nl
W. www.demeibloem.nl
T. 0485 38 18 09

RECEPT: Gevulde courgette

ONZE GEITENKAZEN WORDEN AMBACHTELIJK GEPRODUCEERD EN VERWERKT

Bij De Meibloem Kaasmakerij in Oploo wordt jaarlijks 40.000 kilogram geitenkaas in zonnebloemolie geproduceerd. Daarnaast wordt de geitenkaas verwerkt in vruchten, zoals dadels en ‘sweetpeppers’. “De vraag naar onze geitenkaas is sterk gegroeid. Omdat er vraaggericht wordt gewerkt, produceren we nu zowel grootverpakkingen als consumentenverpakkingen”, vertelt Winnie Hiemstra-Nissen van De Meibloem.

De geitenkaasjes, zoals de Campagnard en Campagnelle, zijn vrij van kleur-, geur- en smaakstoffen en kennen bovendien geen conserveringsmiddelen. De geitenkaas wordt op ambachtelijke wijze geproduceerd en verwerkt. Winnie: “De olie zorgt voor een lange houdbaarheid en garandeert een heerlijke smaak. De gekruide olie kan uiteraard weer verwerkt worden in bijvoorbeeld de dressing van een (geitenkaas)salade.”

Vraaggericht
De Oploose kaasmakerij is een echt familiebedrijf dat al meer dan 35 jaar bestaat. Het bedrijf wordt sinds een aantal jaar voortgezet door dochter Winnie Hiemstra-Nissen. De geitenkazen van De Meibloem vinden inmiddels hun weg naar restaurants en winkels in de regio. “Verder leveren wij aan groothandels in binnen- en buitenland”, zegt Winnie. “De vraag is sterk gegroeid, waardoor de grondstoffen tegenwoordig worden ingekocht in plaats van dat we de geiten zelf melken. Er wordt vraaggericht gewerkt, waardoor we nu zowel groot- als consumentenverpakkingen maken. Wij zijn continu op zoek naar de lekkerste en beste producten om mee te werken.”

Inloggen

Wachtwoord vergeten?