Recepten
Gekarameliseerde peer
Nagerecht
Van Leon
Ingrediënten voor 4 personen
4 conference peren
200 + 35 gr suiker
3 steranijs
2 vanillestokjes
1 sinaasappel, de rasp
1 dl van Leons' appel of peren likeur
200 ml slagroom
Bereidingswijze
- Schil de peren en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis.
- Smelt 200 gram suiker in een stevige antiaanbakpan en laat goudbruin kleuren.
- Voeg de sinaasappelrasp, het merg van een vanillestokje en de steranijs toe en laat even zacht meekoken.
- Voeg de peertjes toe en karamelliseer rondom. Blus af met de borrel en laat deze flamberen.
- Klop de slagroom met 35 gram suiker en het merg van het andere vanillestokje stijf.
- Zet de peertjes op een bord en top af met een mooie quenelle slagroom. Serveer een glaasje Van Leon’s likeur erbij.