De Makers

 

Melkveebedrijf Nabuurs

Kwekerijweg 15
5454 PK Sint Hubert

RECEPT: Flaugnarde met frambozen

GEZONDE KOEIEN, GEZONDE MELK

‘Gezonde koeien, gezonde melk’, is de slogan die volgens eigenaren Emiel Nabuurs en Jeroen Nabuurs hun melkveebedrijf in Sint Hubert juist typeert. Bij Melkveebedrijf Nabuurs wordt namelijk geproduceerd volgens het Focus Planet-programma van FrieslandCampina.Dat programma geldt ook als bewijs voor het duurzame melkproces.

FrieslandCampina is afnemer van de melk van Melkveebedrijf Nabuurs en wil dat alle producenten het Focus Planet-programma aanhangen. Doelstelling is beheer van de volledige productieketen, van gras tot glas. “Door de beste melk te produceren, ontstaat de continuïteit die zo belangrijk is voor de toekomst van onze melkveehouders, de coöperatie en ons bedrijf”, laat rieslandCampina op haar eigen website heten.

Maatschappelijk verantwoord
Als lid hanteert Melkveebedrijf Nabuurs de eisen die Friesland Campina hanteert. Dat zijn minimale basiseisen op het gebied van hygiëne, melkkwaliteit en veiligheid. Maar belangrijker nog zijn de duurzame elementen uit het programma, zoals de weidegang. Koeien in de wei horen bij het Nederlandse landschap, is het oordeel van de melkproducent. “Koeien blijven bij ons binnen in een Integraal Duurzame Stal”, legt Nabuurs het pluspunt voor zijn melkveebedrijf uit. Energieverbruik, de gezondheid en langere levensduur van de melkkoeien en zorg voor het landschap vormen indiciatoren voor een duurzame bedrijfsvoering. “Een Integraal Duurzame Stal (IDS) is goed voor een Europese subsidie voor extreem duurzame stallen. IDS is nog een behoorlijk stapje hoger dan de Maatlat Duurzame Veehouderij. Al beschikken we daar ook over. Het zo duurzaam mogelijk en maatschappelijk verantwoord produceren van melk vinden wij heel belangrijk”, vervolgt hij. “Wij zijn sowieso een zeer duurzaam bedrijf. Zo hebben we zonnepanelen en ledverlichting.” Behalve melk aan FrieslandCampina (2.000.000 liter melk op jaarbasis) levert Melkveebedrijf Nabuurs ook vlees voor de Vion Food Group.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?