De Makers

 

De Aalshof

Sint Hubertseweg 9
5443 ND Haps

E. info@aalshof.nl
W. www.aalshof.nl
T. 0485 31 14 74
M. 06 39 14 77 09

RECEPT: Coquilles op algenpasta met kreeftensaus

BIJ DE AALSHOF DRAAIT ALLES OM ‘DE KIP EN HET EI’

Bij De Aalshof in Haps draait alles om ‘de kip en het ei’. Of het nu gaat om de ontvangst van groepen bij Gastvr(ei) Aalshof of het onderbrengen van toeristen in het naastgelegen StroHotel. “Het contact met mensen en het uitdragen van ons unieke concept geven mij enorm veel plezier”, aldus eigenaresse Conny van den Besselaar.

“Bij Gastvr(ei) Aalshof ontvangen we groepen op onze gezellige veranda, laten we ze advocaatjes proeven en er komen allerlei kip- en ei-weetjes aan bod”, vervolgt Van den Besselaar. “Kort gezegd, het is informatief, gezellig en er mag gelachen worden. Verder is er een klein winkeltje met verkoop van ei- en streekproducten. Daarnaast hebben we het StroHotel Aalshof, een groepsverblijf en B&B. Dit hotel is gebouwd van stro en de muren zijn gestukt met leem uit de Maas. Er zijn 6 gastenkamers, waar één tot 20 personen kunnen overnachten en waar het thema ‘de kip en het ei’ prima tot uitdrukking komt.”

Eipasta’s
Bij De Aalshof worden er geen producten zelf gemaakt, maar de verse eipasta’s en advocaatjes worden onder eigen label verkocht. “Alles wordt duurzaam en ambachtelijk ontwikkeld”, legt Van den Besselaar uit. “De producten aan huis verkocht, veelal via groepen, maar onze producten zijn ook te vinden bij coöperatie Landwinkel, kaas- en delicatessezaken, supermarkten, vis-, groente- en fruitwInkels. De algenpasta’s liggen ook bij Hanos.” De eipasta’s zijn een heuse specialiteit. “Want in tegenstelling tot de meeste pasta’s (gemaakt van tarwemeel en water) zijn onze pasta’s gemaakt van durumtarwemeel en eieren. Hierdoor zijn ze smaakvoller en kookvast en volledig vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen. Je hebt ook langer een verzadigd gevoel.”

Van den Besselaar wil met De Aalshof ook een ‘positieve bijdragen leveren’ aan profilering van het Land van Cuijk als toeristische regio. “Mijn grootste uitdaging voor de komende jaren is het binnenhalen van de Duitse toerist. Verder wil ik zoveel mogelijk blijven samenwerken met bedrijven uit de buurt.”

Inloggen

Wachtwoord vergeten?