De Makers

 

De Cinquant
Zorgboerderij, groentewinkel, camping en meer..

Cinquant 4
5443 NN Haps

E. carien@cinquant.nl
W. www.cinquant.nl
T. 06 45 92 73 59 (Carien van de Groes)

RECEPT: Cinqs-stoofpotje & geroosterde groenten

VOOR ECHTE SEIZOENSPRODUCTEN MOET JE BIJ DE CINQUANT ZIJN

Aan de rand van Haps ligt De Cinquant. Mede-eigenaren Renee en Indy van de Groes omschrijven het bedrijf als een biologisch-dynamische boerderij met dagbesteding, camping en winkel. “Een rustig plekje in de natuur, met dagelijkse boerderij-activiteiten voor onze hulpboeren. En de vergeten groenten worden bij ons zeker niet vergeten”, lacht Van de Groes.

“Wij werken hier met groenten, fruit en bloemen uit eigen tuin, hebben vlees van eigen runderen en bieden zelf ingemaakte producten en streekproducten”, zegt Van de Groes. “Er worden veel verse producten verwerkt en ingemaakt, zoals verschillende soorten jam, sappen, piccalilly en nog veel meer. De producten worden gekweekt en vervolgens vers geoogst uit de tuin. Onze hulpboeren helpen met alle dagelijkse activiteiten op de boerderij. Het verzorgen van onze vleeskoeien, onderhoud van onze natuurwandelpaden en helpen bij het gehele groeiproces van de producten. Van het zaaien tot het wieden en oogsten. Later worden ze vers verkocht in onze eigen boerderijwinkel.”

Het aanbod bij De Cinquant is divers en verandert constant. “Omdat wij biologisch werken, wisselt dit jaarlijks. Maar het is ruim voldoende om de winkel dagelijks te vullen met verse producten”, verzekert Van de Groes. “Omdat wij een kleinschalig bedrijf zijn, verdiepen wij ons in ieder product. Door de veelzijdigheid van groente in de tuin, wordt de kwaliteit van het product vergroot en de smaak geoptimaliseerd.”

Hart voor mens en natuur
Volgens Van de Groes levert De Cinquant ook een mooie bijdrage aan het Land van Cuijk op het gebied van toerisme, lekker eten en zorg. “Ons bedrijf wordt al jaren, generatie op generatie, voortgezet. Het is een echt familiebedrijf met hart voor de natuur en de mensen om ons heen. Daarnaast wordt er bij ons op de boerderij gewerkt op een biologische en dynamische wijze. Dit houdt het product puur en het versterkt de smaak. Wil je eens échte seizoensproducten eten, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Van de vergeten groenten tot aan de dagelijkse kost.”

Inloggen

Wachtwoord vergeten?