De Makers

 

De Velderhoeve

Hanekampseweg 2
5445 NN Landhorst

E. velderhoeve@live.com
T. 06 53 50 51 71

RECEPT: Luchtige boterkoek met appel

WIJ BESTEDEN VEEL AANDACHT AAN DIERENWELZIJN EN DOEN HIER AAN NATUURBEHEER

Melkveebedrijf De Velderhoeve in Landhorst onderscheidt zich op basis van kwaliteit. “Wij zijn trots op onze bedrijfsvoering en de uitstraling van het bedrijf”, vertelt Willy Baltussen van De Velderhoeve. “En doordat wij de koeien in de wei laten, dragen we ook nog bij aan het kenmerkende landschap voor dit gebied.”

Bij De Velderhoeve wordt op jaarbasis ruim één miljoen liter melk geproduceerd. Dit wordt geleverd aan FrieslandCampina. Zoals alle melkveehouders die leveren aan FrieslandCampina, werkt ook De Velderhoeve met het zogeheten ‘Foqus Planet’-concept. Dit is een kwaliteits- en duurzaamheidsprogramma voor de productie van melk. Kwaliteit, transparantie, duurzaamheid en weidegang zijn de vier thema’s die centraal staan bij dit concept. “Weidegang is niet verplicht, maar het past helemaal bij ons. Kwaliteit en goede omgang met de dieren staan bij ons namelijk voorop. Dat vertaalt zich in de gemiddeld hogere leeftijd van onze koeien.”

Weidegang
Weidegang is een van de vier onderdelen van het Foqus Planetprogramma. Koeien horen volgens FrieslandCampina immers in de wei. “En daar zijn wij het helemaal mee eens”, zegt Willy. Duurzaamheid is een ander element waar Friesland-Campina op toetst, zoals energieverbruik. “Zo nemen wij deel aan het Solar-project van Campina voor het opwekken van zonne-energie en wij doen hier aan natuurbeheer. Zodoende vind je hier veel erf- en weidevogels”, weet Petra Baltussen, die aangeeft dat De Velderhoeve ook meedoet met ‘Boert Bewust’. “Bij dit project staat een goede communicatie tussen boer en burger centraal.”

Inloggen

Wachtwoord vergeten?